De Lege Geaën in de race voor Sport op BasisschoolPrijs

Welke school wint de Sport op Basisscholenprijs?

De 3 genomineerde scholen zijn bekend!

 

Op 17 februari 2016 vindt in Heerenveen het Sportgala Fryslân plaats. Ook dit jaar is het voor scholen weer mogelijk om de Sport op Basisscholenprijs te winnen. Alle scholen in Friesland konden tot en met 31 januari een filmpje insturen. Inmiddels zijn er door de jury drie filmpjes geselecteerd.

 

De genomineerden voor dit jaar zijn:

  • SBO De Súdwester, Sneek
  • OBS It Twaspan, Wijnjewoude
  • OBS De Lege Geaën, Sibrandabuorren 

 

Wat was de opdracht?
Sport op Basisscholen heeft als doel om kinderen gezonder te laten worden en dat doen ze middel door het inzetten van de vakleerkrachten waardoor de kinderen beter leren bewegen. En met het inzetten van gezonde voedingsprogramma’s. Daarom was de opdracht: Maak een filmpje met de school, de klas, en eventueel ook met ouders, pakes en beppes over: Waarom goed bewegen en gezonde voeding zo belangrijk is!

 

Hier volgt de inzending van DLG:

 

De drie inzendingen zijn uitgenodigd aanwezig te zijn op het Sportgala. De winnaar is door de jury bepaald en op de avond bekend gemaakt. De jury bestaat uit Foppe de Haan (ambassadeur Sport op basisscholen), Steven Hofenk (voorzitter Raad van Bestuur De Friesland Zorgverzekeraar) en Anne Jochum de Vries (directeur/bestuurder Sport Fryslân).

 

Wat valt er te winnen?
De winnaar krijgt een bezoek van de Foodtruck Mama Mascha ( waarde € 750,-). Daarnaast ontvangt de school € 1.000,- dat besteedt moet worden aan een sport- of spelelement op school, bijvoorbeeld op het schoolplein of in de gymzaal. De school die tweede en derde worden krijgen een clinic Fryske sport yn dyn klasse aangeboden.

 

Waarom?
Vanuit het Sportgala Fryslân vinden wij het belangrijk dat kinderen van jongs af aan kunnen sporten, wille hebben en een gezonde leefstijl naleven. De Fryske sporthelden die tijdens het Sportgala Fryslân in het zonnetje worden gezet, zijn het idool, de stimulans voor kinderen om te gaan sporten en dat hun hele leven te blijven doen. Kinderen maken via sportverenigingen en via Sport op Basisscholen kennis met sporten, bewegen en gezonde voeding.

 

Door Sport op Basisscholen kunnen kinderen met plezier hun talenten ontdekken. Want sporten verbetert niet alleen de motoriek van kinderen, het is goed voor de gezondheid en bevordert ook het leer- en concentratievermogen. Om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met voldoende beweging, goede voeding en het leren van gezonde keuzes is een vakleerkracht van groot belang.

 

Woensdag 17 februari is het Sportgala live op Omrop Fryslân.