Kennismaken met Simone Speerstra

Mijn naam is Simone Speerstra en sinds 1 januari  2016 huur ik kantoorruimte boven de Wetterwille.

 

Mijn bedrijf  heet bureau Trinitas. Ik ben 17 jaar werkzaam geweest bij de Raad voor de Kinderbescherming waar ik strafzaken, echtscheidingszaken en beschermingszaken heb gedaan. Ik heb mij gespecialiseerd in loyaliteitsproblemen bij kinderen in (v)echtscheidingszaken en andere complexe gezinssituaties. Naast gezinsbegeleiding / therapie adviseer ik professionals  over loyaliteitsproblemen bij kinderen  bij uithuisplaatsingen en/of omgangsregelingen. Verder verzorg ik trainingen aan professionals zoals bijvoorbeeld verpleegkundigen, leerkrachten, artsen, politie, rechters, intern-begeleiders etc. over complexe loyaliteiten en hechting.

 

De kern van mijn werken is dat de mens  een sociaal wezen is dat verbonden is met anderen waarbij het geven, nemen en ontvangen van passende zorg  én het van betekenis voor elkaar willen zijn, de essentie is van elke relatie. Kinderen en volwassenen kunnen op allerlei verschillende manier hun gedrag uiten. Wanneer is gedrag constructief en wanneer destructief? Wat heeft iemand gegeven binnen een relatie en wat ontvangen? En is dat geven gezien? Of niet en wat zijn daar de consequenties van. Het doel van mijn interventie is om bovenstaande inzichtelijk te krijgen en vervolgens de dialoog tussen mensen weer op gang te brengen zodat de relatie weer constructief wordt.

 

Ik heb zorgcontracten met de gemeente  Zuidwest Friesland, Littenseradeel en Friese Meren zodat mensen de kosten niet zelf hoeven te betalen (mits er een indicatie is afgegeven door het gebiedsteam). De dagen dat ik op kantoor ben , zijn erg wisselend. Het streven is in ieder geval dinsdag en vrijdag.

 

Ik ben erg blij met mijn nieuwe werkplek en kom vooral eens langs voor een bakkie!

 

Groet Simone