Obs De Lege Geaën  werkt met PrentenboekenPlus voor de visueel beperkte leerlingen

Wat is PrentenboekenPlus?

De methode PrentenboekenPlus bestaat uit vier pijlers: het originele prentenboek met de handleiding voor de ziende voorlezer en het tactiele prentenboek met enkele objecten voor het blinde of slechtziende kind. In de handleiding wordt aandacht besteed aan lichaamstaal, figuurlijk taalgebruik en beeldtaal. Het tactiele boek is een middel om de interactie te stimuleren. Bij de bewerking van het prentenboek staat het behoud van de cognitieve, emotionele en sociale functies van het verhaal centraal. Kijk op www.PrentenboekenPlus.nl voor korte filmfragmenten en foto’s van één van onze leerlingen.

Stichting PrentenboekenPlus heeft uit de Prentenboek TopTien 2016 een boek gekozen om te bewerken voor visueel beperkte leerlingen: Sneeuwwitje breit een monster van Annemarie van Haeringen.

    

  

Tijdens de opening van de Nationale Voorleesdagen op woensdag 27 januari jl. is het bewerkte boek Sneeuwwitje breit een monster voorgelezen aan alle kinderen van onze school.

( tekst ook in braille)

Met PrentenboekenPlus worden verhalen waarbij illustraties een grote rol spelen toegankelijk voor onze visueel beperkte leerlingen. Op deze manier kunnen zij net zo actief meedoen als hun ziende klasgenootjes.