Ondertekening schoonmaakcontract Empatec

Van passend onderwijs naar passend werk!

Oud leerlingen gaan zorgen voor schone Odysseescholen in Sneek

 

Vrijdag 22 januari jl. is in het bijzijn van alle betrokken medewerkers de contractverlenging tussen Odyssee en Empatec tot 2017 getekend. In het teken van Sterk voor schone scholen en passend werk wordt het unieke samenwerkingsproject in de schoonmaak in Sneek doorgezet. “Een waardevolle optelsom”, zo noemt Joop Boomsma de samenwerking tussen Odyssee, sociale werkplaats Empatec en schoonmaakbedrijven Rooth en Van Dijk & De Boer.

Onder het genot van ee
n koffie en gebak (geserveerd door prachtig Sinne-Cateringteam) werd er bij deze unieke samenwerking stilgestaan, met praatjes van directeuren en schoonmakers. Een hele mooie ochtend.

 

Empatec, Rooth en Van Dijk & De Boer geven samen met de leerlingen van de Campus Simmerdyk de kans om na hun schoolperiode aan het werk te gaan als schoonmaker op de Odysseescholen. Passend Onderwijs is ook leerlingen begeleiden naar Passend Werk. Op de Praktijkschool en Sinne halen leerlingen certificaten voor schoonmaakwerk en kunnen daarna aan de slag bij Empatec. Het is een mooi initiatief om oud-leerlingen, via Empatec, binnen Odyssee werk te bieden. Met deze samenwerking is dat nu mogelijk.  Alwin Toornstra van Empatec:“Ontwikkelen doe je samen en is ook niet vrijblijvend. Er liggen duidelijke afspraken om de leerlingen van de Campus Simmerdyk en de mensen vanuit de Participatiewet een kans te bieden in het schoonmaakvak.

Op 1 februari 2015 ging de nieuwe schoonmaakformule al van start. Omdat het schoonmaken van scholen aan bepaalde richtlijnen is gebonden, delen medewerkers van de schoonmaakbedrijven Rooth en Van Dijk & De Boer hun kennis en expertise met de schoonmakers van Empatec. Binnenkort zullen de oud-leerlingen van Odyssee instromen en, onder begeleiding van mensen van de schoonmaakbedrijven, starten met het schoonmaken van de Odysseescholen. Voor leerlingen is de cirkel rond: zij gaan van passend onderwijs naar passend werk.