Xperience op de Wyken

De cameraman kwam om 9.00 uur op school onder begeleiding van Tinie Sterenborg en Marian van der Leij en heeft eerst mooie sfeerbeelden van klassen, gangen, lespleinen en van het mooie uitzicht gemaakt. Daarna hebben we besproken op welke plekken de interviews het best tot zijn recht zouden komen in school.

 

Nadat Nana Puguillet-Appiah was gearriveerd zijn we begonnen met het interview met Rinny over de cursus Train de Trainer en leerkracht als coach. De locatie was op de “brug” tussen De Wyken en Kinderwoud met op de achtergrond het lesplein van de middenbouw waar kinderen en onderwijsassistenten druk bezig waren. Na 3 takes waren we allen tevreden en gingen we verder in de koffiekamer al waar onze boom met speerpunten uit het schooljaarplan als achtergrond fungeerde bij het interview met Tinie Sterenborg over Passend onderwijs. Na enige wisselingen van zendertjes, zodat iedereen goed gehoord werd, gingen we naar het lokaal van Femia voor haar interview over de veranderende rol van “leerkracht als coach”.  Toen dat er vlijtig en vlot op stond werd er een sfeerbeeld gemaakt van een coaching gesprek tussen Femia en een leerling aan de hand van een portfolio.

 

Het volgende shot werd bedacht in de teamkamer met als achtergrond de koffieautomaat. Het aanrecht stond vol kopjes en zoals vrouwen betaamt, gingen de dames meteen aan het opruimen, maar de cameraMAN was wel gecharmeerd van een achtergrond met gebruikte koffiekopjes. Hier vond een overlegmoment plaats tussen Femia en Rinny achter een iPad en een kopje koffie.

De eindopname binnen de school vond plaats in de groep van Rinny, waar de kinderen lieten zien hoe zelfstandig ze aan de slag waren en Nana verwees naar de website. Tot slot hebben ze buiten nog enkele opnames van het gebouw gemaakt.

 

Wij vonden het een hele leuke ervaring en zijn zeer benieuwd naar het uiteindelijke resultaat wat zal worden uitgezonden op  zaterdag 20 februari om 13.25 uur(onder voorbehoud).

 

Femia en Rinny

 

(Helaas is het resultaat van de Wyken nog niet binnen en kunnen we dat dus nog niet laten zien)