Een groet van Janet

Hallo allemaal,

 

Zoals velen van jullie wel weten had ik al sinds 2007 chronische myeloide leukemie. Een goed te behandelen vorm van leukemie. Helaas bleek ik in april van dit jaar resistent te zijn geraakt voor iedere vorm van medicatie en bleef alleen de optie stamceltransplantatie over. Gelukkig was al vanaf diagnose bekend dat mijn zus een goeie match was als donor. 

 

Na vele weken van voorbereidende kuren ben ik 6 oktober opgenomen in het UMCG en kreeg ik een aantal pittige chemokuren en bestraling. Vervolgens kreeg ik 14 oktober de stamcellen van mijn zus. Een bijzonder moment. Er volgden dagen van erg beroerd voelen maar ik knap nu sinds een paar dagen weer lekker op en het eten begint weer te smaken. 

 

Op dit moment word ik nabehandeld met medicatie tegen afstoting en natuurlijk nog een hoop antibiotica en penicilline omdat m'n afweer nog niks is. Ik wacht iedere dag met spanning op de bloeduitslagen en na vele dagen van 0.0 leuko's was de stand vanmorgen eindelijk 0.1. Een pril begin maar wat kun je daar blij mee zijn! Spannend is nog of die stijging dan ook op de stamcellen van m'n zus is. 

Een spannende tijd dus maar het fysiek zwaarste heb ik hoop ik wel achter de rug. M' n koppie is helemaal kaal van de chemo, wel even schrikken maar als nuchtere Friezin vind ik dit erg relatief. Dat groeit wel weer aan. 

 

Ik mis ik de buitenlucht en even fietsen in de regen, de gezelligheid met m'n kinderen en de kookkunsten van m'n lieve man Hans. Oh en m'n eigen bed! Dus ik hoop heel gauw weer richting Sneek te kunnen afreizen. Dan volgt nog wel een heel voorzichtige tijd van afweer opbouwen en opnieuw ingeënt worden tegen kinderziektes, maar ik hoop in onze moderne en innovatieve organisatie heel snel on-line weer de draad op te kunnen pakken want ik mis m'n werk, de kinderen en jullie als collega's enorm! 

 

Oh ja, en ik wil iedereen tenslotte enorm bedanken voor alle hartverwarmende berichtjes, kaartjes, tijdschriften en lieve woorden. Ze zijn echt zonnestraaltjes op je dag hier in dit kleine wereldje van de afdeling waar zich toch veel verdrietige verhalen afspelen. Doet je echt goed!


Tot heel gauw allemaal!

Vriendelijke groet,


Janet Visser