Leef mee met Odyssee!

Iedere week hebben wij voor u een blog, geschreven door medewerkers, ouders, leerlingen en andere betrokkenen bij Odyssee.

De allereerste

Overal ter wereld waar mensen samen komen, samenwerken en dingen voor elkaar doen is communicatie een sleutelwoord. Elkaar vertellen wat je doet, waarom je dat doet, wat je er van denkt en bij voelt klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet altijd. We vertellen elkaar vaak over de ‘zakelijke’ kant. De plannen, het geld, de resultaten, de afspraken. Maar we vertellen elkaar niet altijd wat we doen, voelen, denken of vinden. Toch is dat vaak wel leuke en belangrijke informatie.

 

Met deze web-blog gaan we proberen om iets meer een kijkje te geven in ons hoofd, hart en onze bezigheden. Niet omdat het moet, of omdat u of jij daar iets mee gaat doen. Gewoon omdat in ons werk met en voor leerlingen en hun ouders belangrijk is dat we ons hoofd, hart en handen gebruiken.

Verschillende mensen zullen bij toerbeurt een blog schrijven. Volgens wikipedia is een blog; ‘een persoonlijk dagboek dat op een website, soms meermalen per dag, wordt bijgehouden’. Het zullen geen dagboeken worden, maar wel stukjes over ons dagelijkse leven binnen Odyssee. De schrijvers variëren van leerlingen tot bestuurder en van ouder tot conciërge. Het doel is van alles en nog wat, maar vooral ook om te delen. En op deze manier een kijkje te krijgen in het hoofd, het hart en de handen van mensen die bij Odyssee betrokken zijn.

 

We hopen dat we regelmatig nieuwe bloggers kunnen vinden om op deze manier steeds mooie, leuke, ontroerende, boze, verbaasde, vreemde, humoristische en waargebeurde verhalen te kunnen vertellen. Zijn er bloggers onder de lezers? Meld je dan bij Odyssee.

 

Deze eerste blog wil ik graag afsluiten met mijn topmoment van deze week. Bij een bezoek aan De Oudvaart was ik getuige van het creatieve circuit. In een geweldige, actieve en toch rustige sfeer, werkten alle leerlingen in wisselende groepen aan creatieve zaken. Ik heb overal genoten, maar het dansen voor de jongsten (ik kreeg zin om te dansen), de yoga voor leerlingen (vol overgave) en de poppenkast (gespeeld door kleuters alsof ze JanKlaasen zelf waren) sprongen eruit. De geweldige interactie tussen leerkrachten ouders, leerlingen onderling.

Onderwijs op zijn best!

 

Roel Krijnen