Leef mee met Odyssee!

Iedere week hebben wij voor u een blog, geschreven door medewerkers, ouders, leerlingen en andere betrokkenen bij Odyssee.

Kinderdag

Kinderdag

Vaderdag stond afgelopen zondag weer voor de deur. Het uitgelezen tijdstip voor een slikmomentje van geluk. Lief dat de kinderen iets hebben gemaakt met hart en ziel (en sommigen tegen wil en dank).

 

Om als leerkracht het moment te zoeken om met de knutsel voor Vaderdag te beginnen lijkt me een lastig moment. Hoe hou je ze gemotiveerd tot het werkje af is? Laat je het los als het niet af is? Kinderen motiveren om door te gaan ook al is die motivatie allang gedaald naar het vriespunt. Opklimmen naar een positief zelfbeeld. De kinderen motiveren zodat ze denken "ik kan het" en "ik wil het" of " en proberen te focussen op moeders' blije gezicht als ze de verrassing uitpakt. Onze jongste in de onderbouw zal uiteraard meer begeleiding nodig hebben als de oudste in de middenbouw.

 

Maar hoe dan ook ik zie altijd de karakters van onze kinderen terug in hun creaties. Dat lijkt me de essentie van het resultaat. Geen eenheidsworst maar de manier waarop de kinderen hun werk aan willen pakken ondersteunen. En dat levert altijd een uniek eindresultaat. Wat fijn dat dit mogelijk is binnen het basisonderwijs Anno 2016! En dat er gemotiveerde leerkrachten ons kroost coachen om altijd de meest passende mogelijkheden aan te bieden. Om van Vaderdag kinderdag te maken. Want zonder de inzet van de kinderen is er voor mij geen vaderdag. Geen cadeaus als parfum of een chocoladearrangement maar een hele zondag in het teken van dat verrassingsmoment. Het zelfgemaakte Vaderdagcadeau, zorgvuldig ingepakt en verstopt tot het moment van overhandigen. Die trotse blik is onbetaalbaar. Het wordt zeer gewaardeerd!!

 

Johanna Minnema