Leef mee met Odyssee!

Iedere week hebben wij voor u een blog, geschreven door medewerkers, ouders, leerlingen en andere betrokkenen bij Odyssee.

Peuteropvang Plus+ 't Sintsje

Vanaf januari 2016 coördineer ik op Sinne de nieuwe peuteropvang voor peuters met een beperking en/of ontwikkelingsachterstand. Bij het bedenken van de naam hiervoor wilden we natuurlijk uitgaan van een zonnige, oftewel, SINNIGE naam en om dat het om jonge kinderen gaat zijn we na enige taalstrijd uitgekomen op de naam ’t Sintjse. Erg leuk, helemaal passend, maar ontzettend lastig om te typen. Ik draai steeds de “j”en de “t’”om in het woord. Blind typen ja, snelheid ok, maar foutloos helaas nog niet
(na tig jaar).


Op de eerste woensdag in januari van dit jaar hebben we twee kinderen met hun ouders verwelkomd. Allen komen enigszins gespannen binnen, want zo’n eerste dag is niet zomaar iets. Dat zal iedereen herkennen. Als de ouders zover zijn dat ze (eindelijk) vertrekken na enige dwang, komen natuurlijk de tranen bij de jonge kinderen. Gelukkig weet juf de kinderen af te leiden en ze op een fijne manier door de ochtend te loodsen met leuke activiteiten. Af en toe moet er nog even worden gehuild, want oja, pappa en mamma zijn er niet!! Help! Als de ouders om kwart over elf weer op de stoep staan is iedereen weer blij. Gelukkig, enne, tot volgende week, dan gaan we enthousiast verder met het wenproces.
En hoe gaat het nu met deze peuters? Één van beiden gaat al zeer ervaren naar groep 1 van Sinne en de ander weet niet hoe snel hij in het lokaal van juf Tineke moet komen als de voordeur voor hem is geopend. Mamma wordt enthousiast uitgezwaaid, zij gaat ontspannen naar huis, genietend van haar vrije ochtend. En de lytse man heeft een fantastische ochtend, speelt met het mooie spelmateriaal, doet een spel op het digibord, haalt alle boekjes uit het rek, is erg bezig met in en uit en geniet van de activiteiten in de MSA-ruimte.


Mooi om te zien hoe jonge kinderen zich in korte tijd ontwikkelen en gewend zijn. En mooi om te zien hoe juf Tineke met haar professionele en geduldige aanpak de kinderen voor zich weet te winnen.
Er zijn op dit moment nog twee potentiele klantjes, we hopen dat ze ons peuterklasje binnenkort komen versterken. En we gaan er vanuit dat er de komende tijd nog meer belangstelling zal ontstaan. Mijn ervaring met opvang is dat als het eenmaal draait het vanzelf groeit. Fijn is het in ieder geval om aan nieuwe belangstellenden te kunnen laten zien hoe het bij ons toegaat op ’t Sintsje.

 

Sippy Rienstra-Hofstra

mei 2016