Indra Boot prijswinnaar droomschool Odyssee

Prijsuitreiking tijdens Expositie Droomscholen

 

Vanochtend op goede vrijdag reikte Rinze Boersma de hoofdprijs van de Droomschool-wedstrijd uit aan Indra Boot. Indra,  leerling van de Wyken, ontwierp met Minecraft een doordachte toekomstige veelzijdige school. In een filmpje toonde hij hoe het leerproces zich voltrekt net zoals een zeer duurzaam productieproces. Natuurlijke bronnen worden aangeboord, verwerkt en gerecycled tot duurzame producten. Alle kennisgebieden komen hierbij aan de orde. Klik hier om het winnende filmpje te bekijken. 

 

De jury bestaande uit Rinze Boersma, Redmer Bax en Betske Salverda hadden nog 2 iPads mini te verdelen. De tweede prijs was voor Djoeke Graswinkel, leerling van Master Steve Jobsschool. Zij tekende een beeldverhaal waarin zij duidelijk maakte dat onderwijs veelzijdig moet zijn. Zo vindt Djoeke het belangrijk dat beide hersenhelften bij het leren worden aangesproken.

Derde werden Anna en Bart Bijstra (8 en 7 jaar) leerlingen van De Lege Geaën. Zij construeerden een schoolgebouw met uitschuifbare ruimten. Leerkrachten en leerlingen konden zo met mooi weer met hun hele hebben en houden naar buiten.

 

Odyssee is blij verrast met de creativiteit en het innovatieve gehalte van het overweldigend aantal inzendingen. Een fantastische inspiratie voor de nieuwe schoolplannen. Het enthousiasme waarmee de uitdaging werd opgepakt verdient een vervolg!

 

Onze speciale dank gaat uit naar Redmer Bax van Galerie Bax die de Expositie voor ons heeft ingericht en daarnaast zijn professionele blik over de inzendingen heeft laten gaan! 

Klik hier om een fotoreportage van onze prachtige expositie te bekijken.