Oud-leerlingen zorgen voor schone scholen

Oud-leerlingen zorgen voor schone Odysseescholen

‘Een waardevolle optelsom’, zo noemt Joop Boomsma de samenwerking tussen Odyssee, sociale werkplaats Empatec en schoonmaakbedrijven Rooth en Van Dijk & De Boer. Samen geven ze leerlingen van de Campus Simmerdyk de kans om na hun schoolperiode aan het werk te gaan als schoonmaker op de Odysseescholen, want Passend Onderwijs is ook leerlingen begeleiden naar passend werk.

 

Boomsma is directeur van de Zwetteschool en als portefeuillehouder Facilitaire Zaken betrokken bij het samenwerkingsproject ‘Samen sterk voor schone scholen en passend werk’. Boomsma: ‘Op de Praktijkschool en Sinne (beide onderdeel van Campus Simmerdyk) halen leerlingen certificaten voor schoonmaakwerk en gaan daarna aan de slag bij Empatec. Het leek ons prachtig om hen, via Empatec, binnen Odyssee werk te bieden. Met deze samenwerking is dat nu mogelijk.’

 

Nieuwe schoonmaakformule

Op 1 februari ging de nieuwe schoonmaakformule van start. Omdat het schoonmaken van scholen aan bepaalde richtlijnen is gebonden, delen medewerkers van de schoonmaakbedrijven Rooth en Van Dijk & De Boer hun kennis en expertise met de schoonmakers van Empatec. Binnenkort zullen de oud-leerlingen van Odyssee instromen en, onder begeleiding van mensen van de schoonmaakbedrijven, starten met het schoonmaken van de Odysseescholen. Voor leerlingen is de cirkel rond: zij gaan van passend onderwijs naar passend werk.